30 униформени служители от Областната дирекция на МВР са пенсионирани от началото на годината, сигнализира в редакцията полицай, пожелал анонимност. Според него да се освобождават действащи полицаи в момент, когато се води борба с битовата престъпност, е неправилна политика на ръководството на ОДМВР.
Действително за изминалите 45 дни в русенската дирекция на МВР са пенсионирани 30 офицери и сержанти, каза вчера директорът гл.инспектор Георги Великов. Той обясни още, че заповедите за офицерите били подписани от вътрешния министър Цветлин Йовчев, а сержантите са пенсионирани от него.
Този процес в МВР ще продължи дълго, тъй като съставът на министерството трябва да се оптимизира, посочи Георги Великов. По думите му, тези полицаи отговаряли на всички условия за излизане в пенсия и в никакъв случай не са ощетени. Длъжностите им ще се изпълняват от техни колеги в различните управления и структури на дирекцията, за да може личният състав да бъде натоварен оптимално и да получава заплата според положения труд.
Колкото до битовата престъпност, аз вече казах, че в нашия регион тя е малка, и затова не е необходим такъв голям брой униформени да се борят с малкото кражби, допълни Великов.