75 хиляди лева са необходими за довършването на монумента „Алея на славата“, който се изгражда в центъра на Силистра. На него ще бъдат изписани имената на повече от 563-ма войници и офицери от града и района, които са се сражавали под знамето на 31-ви Силистренски пехотен полк и други подразделения на българската армия през войните. 

Стойността на проекта е 110 хиляди лева. От тях във вид на дарения, пари, материали и труд са събрани почти половината и монументът вече е във фаза груб строеж. Средствата се събират чрез кампании и разпращане на писма до фирми, организации и институции. Пет от общините в областта, с изключение на Главиница и Силистра, също са дарили средства, съобщи Галина Дойчева от Инициативния комитет.

Най-трогателният жест бе дарението, което е на стойност 121.92 лв. и то е от жители на селата Срацимир и Българка. Нали си представяте колко души има в тези села, какви пенсии имат и как са ги събирали от стотинките си.

Монументът "Алея на славата" се изгражда в градинката до Паметника на 31-ви силистренски пехотен полк. Стената ще бъде облицована с гранит, а имената на героите от войните ще бъдат издълбани ръчно. Въпреки недостига на средства, фирмите, ангажирани с изграждането на паметника няма да спират работа и до постъпването на приходи в набирателната сметка сами ще финансират строителството.