Присъдата на Русенския окръжен съд е изцяло в разрез с авторитета на съдебния орган, затова трябва да бъде отменена, а делото да бъде върнато на стартова позиция и да бъде разгледано от друг съдия. Това казва в свое решение Апелативният съд във Велико Търново, с което прецени, че казусът на сочения за брутален насилник Славомир Стоичков трябва да започне от нулата.
23-годишният младеж от Търговище бе осъден през юни в Русе за това, че опитал да убие своята любима Невена. Момичето успяло да спаси живота си, след като скочило от прозорец на втория етаж на къща за гости в Писанец. До там двойката стигнала, след като на 9 юи 2015 година Славомир отвлякъл Невена от Търговище като отмъкнал колата на тяхната обща позната Милица. Първоначално младият мъж тръгнал към Писанския пост с цел двамата да се хвърлят с колата и да сложат край на живота си, а с това и на тежките си романтични отношения. Невена обаче го разубедила и двамата се озовали в хотелчето в Писанец. По петите им обаче вече била полицията, след като близките им подали сигнал, че момичето е отвлечено. Щом видял униформените Славомир откачил, започнал да си гризе ноктите, както правел винаги, когато е изнервен, и започнал да мушка с нож Невена. После опитал да си пререже вените.
На първа инстанция той бе осъден на общо 12 години затвор, да стои 8 години без шофьорска книжка и да плати 20 000 лева обезщетение на жертвата си. И прокуратурата, и защитата му обаче оспориха присъдата в Търново. Според обвинението той заслужава 15 години затвор, а адвокатите му са на мнение, че той е невинен.
Апелативните съдии обаче така и не обсъдиха наказанието, тъй като видяха нередности около самия съдебен акт - на сайта мотивите към присъдата били с 3 страници повече, отколкото мотивите на хартия в кориците на делото. Отделно съдията не бил изтъкнал убежденията си около част от наложените наказания. В самите мотиви нямало собствени разсъждения, нито задълбочен правен анализ, затова делото предстои да стартира отново и да бъде гледано от друг съдия.