Сривът на въведената от 1 ноември система за идентифициране на пациентите с пръстов отпечатък се размина леко в Русе, отчетоха от здравните заведения. Той започна в 8.55 часа и продължи точно час. Националната здравноосигурителна каса опита да омаловажи проблема и съобщи, че той е възникнал поради препълване на дисковото пространство, на което се съхраняват специалните файлове на системата. „Инцидентът се дължи на рязкото нарастване на обема на съхраняваната в лог файловете системна информация, който за вторник е надминал 25 GB“, съобщиха от НЗОК. 
За разлика от София, където заради големия поток от пациенти са се образували опашки, в Русе напрежението е овладяно в самото начало и регистрацията е правена по стария начин, с данните от личните карти.
Русенската университетска многопрофилна болница бе сред петте в страната, в която предизвикалият много дискусии идентификатор бе въведен пилотно в края на юли. До 2 ноември по този начин в Хирургическия блок са регистрирани 4279 пациенти и 9629 медицински събития на всичките 23 четци за пръстов идентификатор.