Никол Николова (ТК „Тича“, Вн) и Александра Габровска (ТК „15-40“, Сф) ще играят на 1/4-финалите при 10-годишните момичета на престижния международен турнир Champions Bowl в Мурсия (Испания). Състезанието се провежда на 20 клей корта в местния клуб "Ла Манга".

Съперничка на Николова е Даниел Голдстейн от Израел, а на Габровска – Миа Ристич от Сърбия. Александра излезе с 3 победи и 1 загуба от групата си, а Никол с 2 победи и 1 загуба. Двете български момичета са и полуфиналистки на двойки, като очакват днес да научат съперничките си.

При 10-годишните момчета Георги Георгиев (ТК „Сливенград“) се класира за 1/4-финалите след 3 победи в групата си и днес среща Яспер Камен (Гер) в спор за полуфиналите. Михаил Иванов (ТК „15-40“, Сф) вече е полуфиналист при 12-годишните момчета, като очаква своя съперник от мача между Джонатан Естейн (Изр) и Николас Кобелт (Швейц). На четвъртфинал в тази възраст ще играе и Мартин Десподов (ТК „15-40“, Сф), който излиза срещу германеца Леон Гербер.

Десподов и Борислав Златанов ще играят на ¼-финал и при двойките, като днес ще разберат съперниците си. Виктор Марков излезе по убедителен начин от групата си преди последния си мач днес при 11-годишните момчета, след като записа 3 победи дотук. В същата възраст Борислав Златанов играе днес решителен мач в групата си след 1 победа и 2 загуби.

Българската федерация по тенис изпрати 12 състезатели във възрастите до 10, до 11 и до 12 г., които бяха определени чрез квалификации през май. Националните победители в тях заминаха за участие, благодарение на програмата „Тенисът – спорт за всички“ на БФТ и ММС. Водач на отбора ни е капитанът ни за Купа „Дейвис“ Тодор Енев.

В Испания са още 4-има наши малки тенисисти до 9 г. Те участват в лагер и демонстративен турнир, тъй като разпоредбите на Международната тенис федерация (ITF) не позволяват провеждането на международни надпревари. Champions Bowl се провежда за втора година, като в първото му издание България спечели отборната купа след 8 първи и 4 втори места, а Сара Маздрашка заслужи голямата награда – покана за участие в международен турнир за жени с награден фонд 10 хиляди долара в Испания.