Осемгодишно момченце загина след падане от прозорец на седмия етаж. Детето е откарано с линейка в Университетската болница с тежки увреждания в областта на корема и въпреки усилията на хирурзите около 17 часа е издъхнало в Интензивно хирургично отделение.
Трагедията се разиграла около 11 часа във вторник във вх.В в бл.“Вежен“ на ул.“Сърнена гора“ в кв.“Родина“. Бивш полицай, живеещ на четвъртия етаж, бил в мазата си, когато чул звук от падане на нещо тежко на плочките. Като излязъл пред входа, мъжът видял чистачката, която не знаела нищо. Двамата погледнали вдясно, забелязали дрехи и се приближили към тях. Тогава видели, че на земята до капака на канализацията лежи дете по очи.      

„Гледката беше страшна, момченцето държеше в счупената си ръка пакетче кубети или вафла, не си спомням точно какво беше, и започна да мърда с краченцата си, като че ли се опитваше да стане. Казах на съседа да звънне на Бърза помощ, дойде линейката и го откара в болницата в съзнание. Вечерта разбрахме, че е починало“, каза вчера пред „Утро“ Стоянка Занева, която е съпруга на домоуправителя на входа. Малко преди това тя почистила входа, отишла да изхвърли боклука в контейнера и затова не видяла падащото дете. По думите й майката на момченцето току-що била отишла до магазина, а бащата, служител на ОДМВР, бил на работа.
Вчера от полицията казаха, че по случая е образувано досъдебно производство за изясняване причините за инцидента.
Най-вероятната причина за смъртта на детето е падане по невнимание. Предполага се, че е хапвало кубети в леглото си, на гърдите му са паднали трохи и момченцето се надвесило от прозореца да ги изтръска. Тялото му обаче натежало и настъпила трагедията.