Бившият германски национал Мирослав Клозе обяви решението си да спре с активния спорт. За последно 38-годишният нападател носи екипа на италианския Лацио. След края на миналия сезон обаче договорът му с „римските орли” изтече и той стана свободен агент. Освен за Лацио, на клубно ниво футболистът е играл за отборите на Хомбург, Кайзерслаутерн, Вердер Бремен и Байерн Мюнхен.

Клозе, който е рекордьорът по отбелязани голове на световни първенства (16), вече обяви, че ще се присъедини към треньорския щаб на Бундестима. Именно с националната фланелка нападателят постигна и най-големия успех в своята кариера, спечелвайки световната титла от Мондиала в Бразилия през 2014. За Германия нападателят има 71 попадения в 137 двубоя.

„Радвах се на най-големите си успех с националния тим – това са незабравими моменти за мен и затова съм щастлив от възможността отново да работя в Бундестима”, заяви Клозе, който е ще се присъедини към щаба на селекционера Йоаким Льов. Дебютът на бившия вече нападател на треньорската пейка ще е на 11 ноември в световната квалификация срещу Сан Марино.