Най-новата пиеса на по-известния по сцените по света, отколкото в България, драматург Христо Бойчев ще бъде показана в Русе. Това ще стане на 27 март, когато от 19 ч драматичният театър „Любомир Кабакчиев“ от Казанлък ще гостува на сцената на Военния клуб. Актьорите ще покажат постановката на комедията „Ъндърграунд“. Самият Христо Бойчев признава, че на премиерата в Казанлък се е забавлявал много и се смял от сърце.
Всъщност в представлението има място оригинален колаж от различни пиеси на автора, в това число и от творбата, която носи първите лъчи слава за автора - „Онова нещо“. Отделните откъси умело е подбрал и обединил в бляскав спектакъл режисьорът на постановката Дейвид Славчев. Както вероятно някои си спомнят, Дейвид беше един от репортерите в „Господари на ефира“ и нашумя особено впечатляващо, след като внесе гранатомет в Министерството на външните работи, за да покаже колко „стриктно“ се охранява Външно.
В България „Ъндърграунд“ е поставена единствено в казанлъшкия театър, докато пиесата на Христо Бойчев се радва на огромен успех в театрите в македонския град Струмица, в Пятра-Нимт в Северна Румъния, Шивас и Диарбекир в Турция.