Русе е третият град след София и Пловдив, където известният писател Емил Андреев ще представи най-новата си книга - романа „Нашата книга“, излязъл неотдавна в издателство „Хермес“. Срещата на русенските ценители на литературата е тази вечер от 18 ч в книжарница „Хермес“ на улица „Александровска“ 81. Русенската четяща публика ще може на живо да зададе своите въпроси към Емил Андреев, който е носител на наградите ВИК за романа „Стъклената река“ и „Хеликон“ за „Проклятието на жабата“, известен е и като съсценарист на телевизионните сериали „Под прикритие“, „Четвърта власт“ и др.
В новия роман на белетриста действието се развива между София, Лондон и родното градче на героите. Мръсни тайни, една спасителна любов, мистика, лутане между надеждата и отчаянието, жажда за справедливост се преплитат на страниците на „Нашата книга“. 
За автора проф.Иван Станков казва: „Емил Андреев е последният български писател, който може да разказва чудеса, без да лъже“. А директорът на издателство „Хермес“ Стойо Вартоломеев разкрива: „В романа си „Нашата книга“ Емил Андреев възкресява духа на Вазовите „Чичовци“, като възлага на героите си трудна мисия - да пренесат българския дух през лабиринтите на съвременния живот“.