Служители от Столичната дирекция на вътрешните работи предприемат всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящия мач между отборите на Лудогорец и Арсенал, който ще се играе днес от 21.45 часа на Национален стадион „Васил Левски“.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

Фен-клубът на „Арсенал” в България организира за привържениците на отбора сборен пункт от 18.00 часа на пл. „Свети Александър Невски”. Оттам ще тръгне, съгласувано със Столичната община, шествие към националния стадион с маршрут по ул. „15 ноември”, бул. „Цар Освободител”, пл. „Орлов мост”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до сектор „Г” на стадиона. По протежение на шествието феновете ще бъдат съпровождани от полицейски служители.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми, и чадъри/. Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от касите на стадиона.

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. Ангажимент на служители на СДВР е охраната на гостуващите фенове.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 19.45 часа.