Швейцарската федерална полиция е иззела от централата на УЕФА в Нион договорите за продаването на телевизионните права на Шампионската лига, Лига Европа и Суперкупата za 2006 година в Еквадор.

Въпросните документи, които са подписани от тогавашния генерален секретар на УЕФА Джани Инфантино, са били изнесени от "Панама пейпърс". Европейската футболна централа е продала правата за трите турнира за 2006 година на аржентинската компания Cross Trading, чийто собственици Хюго Джинкис и Мариано Джинкис в момента са под домашен арест в Аржентина, като част от американското разследване за корупция във ФИФА.

Cross Trading е платило 111 хиляди долара на УЕФА за телевизионните права, а веднага след това ги е продала на еквадорската телевизия Teleamazonas за 311 170 долара. Първоначално от УЕФА отрекоха, че са имали бизнес отношения с някой от 14-те задържани по време на разследването на ФБР, но в последствие признаха, че не са дали пълна информация. От централа твърдят, че става въпрос отворен търг, проведен от маркетинговия отдел на организацията, като правата са отишли при фирмата, предложила най-голяма сума.

"Никой от УЕФА не е имал причина да мисли, че има нещо подозрително в отношенията между Cross Trading i Teleamazonas. Техните отношения не са наша работа", заявиха от УЕФА.