Хилари Клинтън е получавала предварително въпросите, които са й били задавани на дебатите със съперника ѝ за номинацията на Демократическата партия Бърни Сандърс на първичните избори. Това става ясно от публикувани от WikiLeaks имейли, потвърждаващи обвиненията, които ѝ бяха отправени от Тръмп, пише БГНЕС.

Един от разпространените имейли е от настоящата и. д. председателка на Демократическата партия Донна Бразил до ръководителя на кампанията на Клинтън Джон Подеста и до говорителката на предизборния щаб Дженифър Палмиери. В това писмо от 5 март, в навечерието на предизборния дебат в град Флинт, Донна Бразил казва, че един от въпросите, който ще бъде поставен на Клинтън, ще бъде от жена с кожен обрив. Флинт е град, който стана символ на социална несправедливост в САЩ заради питейната вода, която е силно замърсена с олово. „Семейството й е било отровено с олово и тя ще попита какво би направила Клинтън за град Флинт ако стане президент“, уточнява Бразил. В друго, наскоро оповестено писмо, Бразил пише: „От време на време получавам въпросите предварително“

От седмици Тръмп повтаря, че на неговата съперница се е давало предимство в кампанията за първичните избори пред нейния основен конкурент Бърни Сандърс и че един от начините е бил именно чрез предварително известни въпроси за дебатите. Тръмп не даваше доказателства за твърденията, но сега публикуваните от WikiLeaks писма ги подкрепят.