18 учители са номинирали за наградата „Посланик на свободния дух в моето училище“ русенски ученици. Най-много предложения са направили малки и големи възпитаници на СУ с преподаване на немски език, стана ясно вчера на церемонията по връчване на наградите. Мотивацията на учениците прозвуча от заснети предварително видеоматериали, момичетата и момчетата обясняваха също как те разбират ролята на днешните будители.
С поздравление към присъстващите в зала „Европа“ се обърна Страхил Карапчански, зам.-кмет и председател на фондацията „Русе - град на свободния дух“, чиято е инициативата за наградите. Щастлив съм, че клубът на посланиците на свободния дух става все по-голям, призна той. И обяви нова амбициозна цел: до 2025 година Русе да се утвърди като Град на знанието.
След това бяха връчени грамоти, ваучери за книги за по 50 лева и цветя на номинираните, а накрая призьорите получиха статуетки. Носителите на наградата „Посланик на свободния дух в моето училище“ са Ралица Рачева, преподавател по икономика в ПГ по икономика и управление „Елиас Канети“, Ева Пашева, треньор от Спортното училище, Виолина Братованова, начален учител в СУ за европейски езици, Цветелина Цветанова, преподавател по български език и литература в СУ с преподаване на немски език, и Ценка Йорданова, преподавател по кулинарни технологии от Професионалната гимназия по туризъм. Накрая всички се почерпиха със соленки, сладки и чай.