Николай Колев ще бъде главен съдия на мача „Дунав“ - "Лудогорец“ в Разград. Негови асистенти ще бъдат Иван Вълчев и Павлин Михайлов, а съдийски наблюдател - Светослав Петров Славов. 
По ирония на съдбата дунавци ще домакинстват от 20 ч днес на неизменния шампион в последните години на собствения му „Лудогорец Арена“.
Аут за двубоя е левият защитник на „Дунав“ Атанас Атанасов, който лекува контузия от мача за купата срещу „Септември“. Старши треньорът на русенци Веселин Великов заяви за „Утро“, че ще хвърли най-доброто на терена срещу „Лудогорец“ и за никакво отписване на мача не може да става въпрос.
„Излизаме да играем футбол. Имаме си изграден стил. Естествено ще има някои корекции в схемата, като предстои да обсъдим с момчетата силните и слабите страни на съперника. Колкото и малко да са слабите страни на „Лудогорец“, ще се постараем да се възползваме от тях. Дано да имаме и спортен шанс“, сподели той.
Въпреки че шампионите са безспорно с класа отгоре не само над „Дунав“, но и над всички останали тимове в дивизията, с надежди  за Разград заминават и верните фенове на отбора. Футболът е сложна игра, в която не винаги по-добрият печели, понякога Давид побеждава Голиат, разсъждават философски те. 
Футболистите на „Дунав“, а и феновете ще бъдат надъхани преди мача от новия химн на отбора, който ще бъде изпълнен за пръв път на живо на стадион „Лудогорец Арена“ от Габриела Йорданова, която през 2015 г. представи Русе и България на „Детска Евровизия“.