40 места са одобрени за Русе по двете квоти с работни места по програмата „Старт в кариерата“, съобщи вчера директорката на Бюрото по труда Галина Димитрова. Става въпрос за млади хора ненавършили 29 години, които имат диплома за висше образование, но нямат работа. Те могат да подадат заявления в БТ до 18 ноември и ако бъдат одобрени, ще направят първия си стаж от 9 месеца в различни институции. 
В първата квота са включени свободни работни места по програмата в централни ведомства. По нея Русе има одобрени 28 места - 3 са за млади икономисти в Агенция „Митници“, по едно място има в подразделенията на Агенцията за социално подпомагане в Бяла, Ветово, Две могили и Русе, 9-месечни вакантни места има също в русенските клонове на Института по метрология, в Басейновата дирекция, в Агенцията по геодезия, картография и кадастър, в Агенцията по заетостта и др. 
В квота 2 Русе получава по програмата „Старт в кариерата“ две места в областната управа, 4 в общинската управа в Русе и по три общините Иваново и Сливо поле. По принцип в доста от случаите на такова стажуване младите хора остават после на работа в съответните институции, каза Галина Димитрова.