Георги Кабаков, избран през 2015 г. за рефер на годината от Асоциацията на съдиите по футбол в България, ще ръководи днешния двубой на „Дунав“ срещу „Септември“ за купата на България. Мачът е от 15 ч. на стадиона в столичния квартал „Драгалевци“. Помощници на Кабаков ще бъдат Мартин Маргаритов и Мартин Венев. 4-ти съдия ще е Никола Попов, а съдийски наблюдател - Кирил Лозанов.
Дунавци са в София още от вчера, като в 15 часа тренираха в комплекса „Царско село“. В групата се завърна Атанас Атанасов, който пропусна срещата от Първа лига с „Локомотив“ в Пловдив (0:0). Треньорският щаб обаче няма да може да разчита на младежкия национал Юлиан Ненов, който остана в Русе заради вирусно заболяване.
„Излизаме да играем силно и да преследваме победата срещу „Септември“, категоричен бе още преди няколко дни вратарят Мартин Луков. 
Неговият наставник Веселин Великов обаче бе по-предпазлив. 
„Надявам се да стане добър мач. Отборът на „Септември“ е сред първите в класирането на Втора лига и това не е случайно. Със сигурност не трябва да го подценяваме. Ще ни бъде трудно и трябва да се постараем максимално, за да стигнем до победата“, заяви той.
В предишния кръг за купата „Септември“ изненадващо отстрани първодивизионния „Берое“, побеждавайки го с категоричното 2:0.