Русенският митрополит Наум освети обновеното неделно училище към катедралния храм „Света Троица“. В тържеството участваха протоиерей Светослав Георгиев, свещениците Димитър Димитров и Венелин Попов и дяконите Орлин Янчев и Росен Георгиев, децата, техните родители, приятели и спомоществователи на дейностите в училището. 
Ремонтът на помещението беше финансиран от Русенската митрополия, а обзавеждането и оборудването са по проект за развитие на младежки дейности, подкрепен финансово от фондация „Brot fur die Welt“ в Берлин. Сега училището разполага с модерна мултимедия, която ще се използва в интерактивни и творчески уроци. 
В неделното училище се обучават около 20 русенчета. Водени от своите родители, те участват в неделната света литургия и след това се включват в занятията по вероучение. Децата се обучават от презвитера Ана-Мария Попова, магистър по богословие от Софийския университет „Св.Климент Охридски“. Уроците по църковно пеене се провеждат от дякон Орлин Янчев, гръцки възпитаник, завършил школа по източно църковно пеене с диплома за певец и преподавател от университета „Аристотел“ в Солун.