„Дунав“ завърши 0:0 като гост на „Локомотив“ /Пд/ в равностоен и динамичен мач. След двубоя „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов.

- Г-н Великов, кой повече трябва да съжалява за пропуснатата победа?
- Ако броим головите положения през първото полувреме, като че ли „Локомотив“ имаше лек превес. След почивката обаче бяхме по-добри, създадохме доста повече възможности пред вратата на съперника и напълно заслужавахме трите точки. Като се има предвид, че ремито стана факт в мач срещу сериозен и много опитен отбор, нямаме причини да съжаляваме толкова за крайния резултат.
- Отново дадохте шанс като титуляр на привлечения съвсем наскоро Самир Аясс. Как според вас се справи той?
- Представянето му беше доста по-добро в сравнение с предишния мач. Сигурен съм, че ще подобрява формата си с всяка следваща среща. А и Самир, както се казва, още не се познава с другите момчета. 
- Нурридин Давронов като че ли също се включи добре?
- За две седмици той направи само една тренировка с нашия отбор. Стара се. Всички се стараха. Доволен съм от абсолютно всички футболисти.
- Сега влизате в тежка серия - „Дунав“ ще играе утре от 15 часа мач за купата на България срещу „Септември“ в София, а в петък ще домакинства - какъв парадокс - на „Лудогорец“ в Разград. Как ще се справи отборът с тази „английска“ програма?
- Няма да е леко предвид сгъстения график, но не бива да отписваме нито един от двата мача. Може и да не спечелим купата на България, но сме длъжни да защитаваме името на клуба. До срещата с „Лудогорец“ има време, но и в Разград ще дадем всичко от себе си срещу най-добрия отбор в България. 
- Какво е състоянието на Атанас Атанасов, който остана в Русе заради контузия и не игра срещу „Локомотив“ /Пд/.
- Говорих с него, каза, че се чувства по-добре. Наско е мъжко момче и със стиснати зъби винаги може да издържи един мач. Важното е да не рискуваме здравето му.