Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис турнира на твърда настилка в Столкхолм. В мач от третия кръг поставеният под номер 2 в схемата победи трудно със 7-6 (3), 5-7, 6-2 южноафриканецът Кевин Андерсън. Срещата, продължила 2 часа и 18 минути, предложи много здрава битка, която обаче бе спечелена заслужено от българина, който записа шести успех срещу този съперник в общо седем сблъсъка помежду им.

Първият сет бе много оспорван и равностоен, като и двамата тенисисти не успяха да пробият подаването на съперника. Така изходът му трябваше да бъде решен в тайбрек, който бе спечелен категорично от Димитров със 7-3.

Втората част започна подобно на първата като Григор и Андерсън печелеха своите подавания. В четвъртия гейм първата ни ракета достигна до първите си възможности за пробив, но южноамериканецът успя да пласира страхотни сервиси и да удържа подаването си. Все пак българинът успя да стигне до така чакания пробив и то в най-подходящия момент, повеждайки с 5-3 и с възможността да сервира за мача. За съжаление обаче точно тогава настъпи спад в неговата игра, което позволи на Андерсън да осъществи пълен обрат и да вземе сета след 5-7.

Въпреки драматично загубения сет, в решителния трета част шампионът от 2013 показа характер и категорично наложи волята си с 6-2, за да си осигури място на полуфиналите.

Там негови съперник ще бъде победителят от двубоя между Хуан Мартин Дел Потро от Аржентина и хърватина Иво Карлович.