Футболистите на „Дунав“ ще излязат днес срещу „Локомотив“ в Пловдив в мач от първенството на Първа лига. Избраниците на старши треньора Веселин Великов отпътуваха вчера към Града на тепетата, а в 16. 30 направиха тренировка на стадион „Лаута“. Двубоят днес ще започне в 17.30 и ще е първият от програмата за 11-ия кръг в шампионата. 
Както се и предполагаше, контузеният ляв бек Атанас Атанасов остана в Русе. Затова пък в автобуса се качи таджикът Нурридин Давронов, който се завърна в сряда след близо двуседмично отсъствие от България. Той бе в родината си за подготовка на документи по получаване на работна виза. Въпреки че Нурридин записа само една тренировка с отбора, Великов реши да го включи в групата.
„Ще излезем на „Лаута“ с добро настроение. Аз съм сигурен, че ако покажем играта си от мача срещу „Монтана“, ще се поздравим поне с частичен успех. Тогава наистина се представихме добре, но късметът въобще не беше с нас. Дано този път имаме малко повечко шанс“, коментира Веско Великов пред „Утро“.
Той допълни, че „Локомотив“ е един от най-добре селектираните отбори и изрази известно недоумение от резултатите му в последните мачове. 
„Отбор с играчи като Пиргов, Виданов, Котев, Крумов, Вълчев, Кики, Серджо, Карагерен, Траянов, Марчев, Камбуров, Райков и Бакалов не може да бъде подценяван. Този тим има и равностойни резерви. Трябва да сме много внимателни за контрите им. Освен това умеят да се възползват от ситуации след статични положения“, каза Великов. 
Междувременно „Дунав“ се раздели по взаимно съгласие с македонския защитник Дарко Стоянов. От Русе си тръгна и дошлият на проби ганаец Айзък Амоа.