Григор Димитров посочи Дани Валверду като главен “виновник” за силното му представяне напоследък. Най-добрият ни тенисист използва почивните дни преди първата си среща на турнира в Стокхолм, за да даде интервю пред шведските журналисти.

Димитров стартира срещу квалификанта Юрген Зоп, с когото не е играл досега. Естонецът се справи 6:3, 6:4 с ветерана Бенямин Бекер.

“Този турнир е специален за мен, тук завоювах първата си титла от АТР, а когато бях на 14-15 г., тренирах и живях в града”, припомни си Григор.

Той призна, че е развълнуван, защото това е една от последните седмици в календара и очаква да провери как е физически и ментално.

“Чувствам се щастлив тук. Веднъж прекарах целия декември в Стокхолм и наистина е много тъмно, но аз бързо свиквам с всякакви условия”, продължи българинът.

Шведските журналисти попитаха специално българина за работата му с Валверду.

„Всички знаят, че работи с Бердих и Мъри, той е много опитен и познава тениса отлично. Нашето сътрудничество е ново, но вече извървяхме дълъг път. За момента поддържаме добро ниво и сме концентрирани върху това да остана здрав и да продължа със същите резултати”, пожела си 25-годишният хасковец.

Григор отчете, че е играл слабо през първата част на сезона. Основната причина била, че не се чувствал добре на корта и това довело до натрупаните загуби.

“Свлякох се в ранглистата и не мислех, че ще се върна в топ 20, но Дани дойде, а с него и резултатите. Изведнъж амбициите ми се промениха, защото в началото на годината исках просто да играя добре. Трябва да продължа да се представям по този начин”, завърши поставеният под №2 в схемата.