Да се разработят маршрути с атрактивни и уникални за Русенска област места, които да привличат български и чуждестранни туристи. Това беше една от основните теми на вчерашното заседание на областната комисия по туризъм, в която участваха зам. областният управител Станимир Станчев и представителите на заинтересованите институции. 
Една от неразработените ниши бе посочена от Савина Недялкова-Рупелиева, главен експерт в ГД „Туристическа политика“ на Министерството на туризма, която представи круизния туризъм по Дунав. Това се превърна в централна тема на заседанието на комисията и предизвика много коментари. Русе трябва да създаде цялостен туристически продукт - примерно тур из градските забележителности и обвързването на акостиращите круизни кораби с местно културне събитие, примерно Мартенски музикални дни, препоръча представителката на министерството.
За целта обаче е необходимо да се проведе още една среща с представители на общините, туроператорите и други заинтересовани страни в областта, посочи Станчев и подчерта, че трябва да се използват всички начини за превръщането на Русе в желано място за туризъм.          У