Двама съседи в Мартен, които живеели на една и съща улица, се изправиха един срещу друг в съда, след като у единия от тях изневиделица избила физическа агресия и ударил два юмрука на своя неприятел.
Случката е сутринта на 23 юли 2015 година, когато набитият първо отишъл да помогне на свой познат в стопанската му работа, а след това тръгнал към друг, на когото да съдейства за ремонт. Докато пътувал в колата си „Фиат Брава“ към дома на своя приятел, засякъл комшията, който изкарвал от двора джипа си „Шевролет“. Предупредителни сигнали за маневрата правела съпругата му. Докато изкарвал колата си обаче, той бил препречил уличката и нямало как човекът с фиата да мине. Мъжът обаче не се ядосал, а търпеливо му направил знак, че ще го изчака да изкара джипа. В това време шофьорът на шевролета заръчал на жена си да се прибира и изневиделица тръгнал към своя комшия във фиата. Възползвал се от отворения прозорец и му праснал силен юмрук, който счупил зъб на нападнатия. Докато пострадалият изплюе зъба, нападателят му ударил втори юмрук, този път в гърдите, след което се качил в джипа си и си тръгнал по пътя. 
Набитият изпълнил уговорката си и също тръгнал да помага в дома на своя приятел, но щом познати го видели с кръв по устата, той им разказал за инцидента. По-късно подал сигнал и в полицията, а след това казусът стигна в ръцете на прокуратурата и съда. 
На първа инстанция районните съдии прецениха, че побойникът заслужава 3 месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок, както и да плати 3000 лева обезщетение на своята жертва. Изтъкнаха и че явно мотивът за юмручната саморазправа е породен от тайната неприязън, която нападателят таял към комшията. Причина за нея вероятно били действителните или въображаеми опити на съседа за близост със съпругата му още преди години. Самият предаден на съд не отрекъл, че е имал конфликт с комшията си, но той не бил прераснал във физически. Присъдата може да се обжалва.