Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов може да бъде освободен, написа „7 дни спорт“. „Утро“ веднага се свърза с Великов, чийто коментар бе лаконичен.
„Още днес сутринта /вчера/ по телефона ми се обади президентът на клуба д-р Симеон Симеонов. Той бе категоричен, че никога и пред никого не е споделял каквито и да било подобни намерения. Беше изненадан. Продължаваме напред, без да даваме ухо за такива инсинауции“, каза Великов. 
Малко по-късно д-р Симеонов отрече „бомбата“ и пред „24 часа“. Той нарече публикацията „пълни глупости“, освен това препоръча на столичните автори да проверяват информациите си, преди да пишат надълго и нашироко как си купил нов и скъп автомобил. 
В същото време стана ясно, че „Дунав“ може би ще се раздели с дошлия на проби ганайски футболист Айзък Амоа.
„Ще предложа на среща с д-р Симеонов и изпълнителния директор Ивайло Петков да освободим това момче. С нищо не е по-добър от нашите футболисти и е безсмислено да му даваме заплата“, обясни Веско Великов пред „Утро“.
Той допълни, че Атанас Атанасов е със здравословни проблеми след мача с „Монтана“. Левият бек се мъчел с болки в адукторите и участието му в идния двубой срещу „Локомотив“ в Пловдив било под въпрос. 
А старши треньорът на пловдивските „железничари“ Илиян Илиев подаде оставка след почти сензационната загуба на отбора му с 1:2 срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Първите слухове гласяха, че Илиев ще се запъти към „Берое“, но малко по-късно стана ясно, че Любослав Пенев вече преговаря в Стара Загора за договор като наставник на беройци за сметка на също подалия оставка Александър Димитров. 
Временно локомотивци ще се готвят за мача с „Дунав“ под ръководството на бившия си наставник Христо Колев-Бащата.