Русенката Мирела Иванова бе страничен рефер на мача от женската Шампионска лига по футбол между отборите на „Барселона“ и „Минск“ на „Ноу Камп“. Беларускините поведоха и задържаха аванса си до края на първото полувреме, но каталунките направиха обрат до 2:1. Мирела, която е преподавателка в Гимназията по дървообработване, получи отлична оценка в доклада на дежурния делегат.
Междувременно стана ясно, че нейният колега от русенската съдийска колегия Ивелин Занев ще бъде допълнителен арбитър на мача днес в Каварна между отборите на „Черно море“ /Варна/ и „Верея“ /Стара Загора/. Това е първи наряд за русенец в двубой от елитната дивизия от доста години. По принцип Занев е с права да ръководи двубои от първенството във Втора лига. Главен рефер в Каварна ще е Петър Доровски.  
Софиянецът Тихомир Алексов пък ще бъде главен съдия на мача в неделя между „Дунав“ и „Монтана“ в Разград /20 часа/. Негови помощници ще са спортният журналист Веселин Мишев и Драгомир Милев.
Алексов е дебютант в елитния футбол. По тази причина той е без конкретна позиция в ранглистата при съдиите с ангажименти в Първа лига. Веско Мишев обаче е под номер в подреждането при асистентите. Той е и международен рефер. Колегата му по другия тъч Милев е на 14-о място.