Козар от Церовец, който заедно със стадото си отглеждал и две мъжки кучета от неясна порода, стигна до съд, след като любимците му се нахвърлили върху жена от селото и така жестоко я нахапали, че застрашили живота й.
Случаят е от 14 юни 2015 година. Жената излязла да се разходи, но когато около 18 часа тръгнала да се прибира, насреща й се втурнали двете кучета. Впрочем козарят ги отглеждал, за да ходи с тях на лов. Без жената да ги предизвика, четириногите скочили върху нея, повалили я на земята и започнали да я хапят където сварят. Пастирът чул виковете на нападнатата и отишъл да види какво става. Заварил я все още легнала на земята, а за да спре кучешката агресия тръгнал да гони четириногите си питомци. Те обаче били озверели и не слушали никого. Мъченията за жертвата спрели, едва когато козарят успял да удари един от захапалите я песове и помиярите се кротнали. 
Окървавената жена била откарана в болницата. и прегледът там показал, че най-тежко е състоянието на левия й крак, но и останалите рани били сериозни и дори временно опасни за живота й. За лечението й по-късно се наложили пластични операции.
Пред съда пастирът посочил, че най-вероятно жената е предизвикала с жест или думи кучетата и затова се е стигнало до кошмарната кървава драма. Свидетели обаче разказали, че и без да бъдат дразнени кучетата са нападали и други хора от Церовец. Нещо повече - съселяни дори са му правили забележка да ги държи по-изкъсо, за да не се стига до инциденти. 
Затова според прокуратурата стопанинът на двете псета е виновен за тежкото нападение на жената, тъй като не е проявил достатъчна грижа и внимание по отношение на любимците си. Така той стигна до съд, а на първа инстанция районните магистрати го освободиха от наказателна отговорност и го глобиха с 1000 лева. Решението може да се обжалва.
Това е вторият тежък случай, при който домашни животни нападат случайни минувачи. Особено драматичен бе инцидентът с баба Димитра от Червена вода, която почина през пролетта на 2014 година след нахапванията от питбулите Цезар и Клеопатра. Стопаните им признаха обвиненията на прокуратурата, че не са положили достатъчно грижи за питбулите и благодарение на нехайството им се е стигнало до жестокото нахапване. Заради осъзнатата вина двамата получиха намалени наказания - 1 година и 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 300 лева глоба и 1 година и 8 месеца условно с 4 години изпитателен срок и 500 лева глоба. Отделно съдът реши двамата да платят и 16 000 лева обезщетение на единия син на загиналата, но решението се обжалва.