Първата ракета на тениса ни Григор Димитров заяви, че е горд българин. Хасковлията даде специално интервю след мача си с Вашек Поспишил от втория кръг на Мастърса в Шанхай. Нашият представител бе елиминиран от квалификанта от Канада.Димитров демонстрира и оптимизъм, който е породен от добрите му изяви напоследък. Той не скри вярата си, че може да стигне до Топ 10 в света до края на годината.

„Дадох най-доброто от себе си в мача срещу Мъри. Исках да играя на този финал, но загубих“, каза Димитров. „Беше малък успех, че стигнахме до този мач, но аз знам, че добрите резултати идват с усърден труд“.

„Има моменти, в които човек не е в най-добрата си форма, но когато излезеш на корта нещата придобиват друг облик. Благодаря на феновете за подкрепата, която ми оказват. Старая се да ги правя щастливи“, добави Димитров.

„Приятно ми е, че съм най-добрия български тенисист. Аз съм щастлив и горд, че съм българин“, заяви Григор, като не скри амбициите си да влезе в Топ 10: „Ако продължа по тази възходяща линия на развитие, защо да не се изкача до десетото място в ранглистата до края на годината“.