Присъди от по 1 година и 1 месец строг затвор чуха двама ветовски измамници, а третият в компанията ще прекара 1 година зад решетките плюс още 8 месеца заради предишното си осъждане.
Димитър Атанасов, Марин Илиев и Димитър Петров направиха пълни самопризнания пред съда в Разлог, че са подмамили трима души с измислени сценарии, за да им изкопчат общо 4000 лева. Мошениците успели да заработят хилядарките за ден - на 26 и 27 март тази година. 
В единия от случаите Марин се представил  на вдигналия телефонната слушалка за зет му и поискал пари, за да плати капаро от 1000 лева за радиатори. При другия случай измамникът се представил за братовчед, който има спешна нужда от 1000 лева назаем, с които да  освободи задържани на митницата радиатори. На следващия ден от третата жертва престъпниците поискали 2000 лева този път за капаро за доставка на радиатори, като гласът по телефона се представил за познат от Македония.
Тримата престъпници направиха пълни самопризнания за измамите си и поискаха да се договорят с прокуратурата за присъдите си. След като върнаха измъкнатите с лъжи от наивните пенсионери пари, ветовчаните се сдобиха с окончателни присъди - по 13 месеца затвор за Димитър Атанасов и Марин и 12 месеца за Димитър Петров.