Седмицата започва с дъждовно и студено време. Дъжд превалява над Западна и Северна България, като температурите през целия ден ще останат около 10-13 градуса в районите с валежи, предаде репортер на БГНЕС.

В Южна и Източна България дневните температури ще останат по-високи, на места ще достигат около 20 градуса, като в тези райони слънцето ще се показва по-често.

Във вторник – 11 октомври, съществена промяна на времето не се очаква, като дъждовните облаци ще се преместят на изток и валежи ще има над цялата страна, повече над източната половина. Температурите също няма да се променят особено и ще бъдат между 14 и 20 градуса, в София 14 градуса.

В сряда – 12 октомври, отново ще има валежи на места, но слънцето ще се показва по-често. Максималните температури в Западна България ще останат под 20 градуса, в Южна и Източна България ще бъде малко по-топло до около 20-22 градуса. В София ще бъде около 13 градуса.

В четвъртък – 13 октомври, над цялата страна валежите ще спрат, ще бъде слънчево – в Северна България с температури между 14 и 17 градуса, в Южна България – по-топло – до около 23 градуса. В София термометърът ще показва около 14 градуса, но сутрешната температура в района на столицата ще се понижи и ще бъде около 3 градуса.

В петък – 14 октомври, ще бъде предимно слънчево, с разкъсана облачност, отново без валежи. Температурите ще останат без съществена промяна – по-ниски в Северна България – около 16-17 градуса, по-топло ще бъде в Южна и Югозападна България – до 24-25 градуса. В София ще бъде около 16 градуса.

В събота – 15 октомври – ще се заоблачи над цялата страна, ще има и валежи от дъжд на места. Дневните температури ще останат между 15 и 20 градуса, за София около 19 градуса. И в неделя – 16 октомври – ще остане предимно облачно, с валежи на места. Максималните температури ще останат около 18-22 градуса.