Повечето пациенти на многопрофилната болница „Медика“ са доволни от получената помощ, като най-силно впечатление им правят вниманието, отзивчивостта и компетентната грижа, които получават, както и забележителната хигиена и чистота в болницата. Сред недостатъците, които отчитат, е фактът, че заради големия наплив трябва да чакат, за да бъдат настанени за лечение. Това са част от изводите от собствените проучвания на здравното заведение, което редовно търси мнението на хората, които са ползвали услугите му. 
В „Медика“ работи и своеобразен колцентър. Идеята е да се проследи с какви впечатления са останали пациентите на болницата.
Свързваме се с около 15-20% от пациентите си като за 7 месеца сме анкетирали над 1300 човека. Открихме национален телефон 0700 20 966, който денонощно е на разположение. В работните дни между 8 и 18 часа пациентите могат да говорят с наши служители, през останалото време обажданията се записват и след това се прослушват. Това ни помага да повишим качеството в работата си и в отношението на лекуващите се при нас, съобщи управителят на болницата д-р Кирил Панайотов.
По-добро качество осигурява и поредното дарение за болницата от международната организация за взаимопомощ „Френски скаути“ - 24 болнични легла и 5 стола за хемодиализа. 
За 5 години съвместна работа организацията ни е предоставила над 250 съоръжения. Много сме благодарни за безкористните усилия и желанието й да бъде полезна на пациентите на „Медика“, каза д-р Кирил Панайотов. 
В знак на благодарност и с пожелания за успешно сътрудничество през следващите години Панайотов връчи сертификат на председателя на френските скаути Филип Ожие, както и на още две неправителствени организации, които са съдействали в дарителските инициативи - сдружение „Дар“ и „Зонта клуб“.
Даренията, които обикновено са медицински изделия и отиват за болници, домове за стари хора и социални центрове, са от Франция. Освен за българските нужди, работим и с Румъния и Албания. Разпределяме даренията според нуждите, които ни заявяват отделните учреждения. Организацията ни е създадена преди 28 години и в нея постоянно работят 70-80 доброволци, обикновено пенсионери, за да могат да са на разположение целодневно, обясни Ожие. И допълни, че сред най-съществените разходи са тези по транспортиране на даренията, а сметките показвали, че отиване и връщане по маршрута Франция-България с натоварени два камиона струвало около 6000 евро. У нас френската организация подпомага институции във Варна, Пловдив и Белозем.
В почти всички случаи инвалидните или санитарните столове, както и антидекубиталните дюшеци, които получава „Медика“, впоследствие подаряваме на нашите пациенти. Причината - те често са в тежко социално и финансово положение и не могат да си ги позволят, а имат нужда от тях, обясниха от болницата.