Изпращане на компютърна част, която силно се разминавала с пуснатата в интернет обява и била в пъти по-евтина, изправи пред състав на Русенския районен съд 21-годишният Меджид Р. от врачанското село Попица. В измамните му лапи попаднал единадесетокласникът Даниел Д., който събирал пари за нов процесор, но в крайна сметка се оказало, че си дал парите на вятъра.
Историята е от 6 септември миналата година, когато 17-годишният тийнейджър се удивил от суперизгодната оферта за модерен процесор в един от най-големите сайтове за безплатни обяви. Веднага се свързал с продавача и след уверения на продавача, че предложението е сериозно, поръчал компютърната част. Два дена по-късно броил 150 лева, но след като отворил получената пратка, бил неприятно сюрпризиран. Действително в пакета имало процесор, но доста по-стар модел, който струвал не повече от 30 лева. 
Даниел опитал да изясни ситуацията по телефона и първоначално Меджид изиграл сценката, че брат му е направил грешка и пратките са разменени. Отказал обаче да върне парите и обещал след седмица да прати поръчания процесор. А няколко дни по-късно спрял да си вдига телефона. И измаменият тийнейджър решил да подаде жалба.
Пред съда 21-годишният младеж посочи, че най-вероятно е станало търговско недоразумение, а искането да бъде осъден било несериозно. В зала той дойде сам, без адвокат и не поиска да разкаже своята гледна точка.
На първа инстанция съдът прецени, че Меджид трябва да бъде наказан за дребната измама и го осъди на 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Отделно ще трябва да плати и 120 лева обезщетение на ощетения си клиент. Присъдата може да се обжалва.