Футболна школа „Дракончета“ към ФК „Дунав“ бе създадена точно преди една година. По този повод „Утро“ разговаря с нейния шеф Емил Иванов.

- Г-н Иванов, какво успяхте да свършите през това време?
- За начало искам да кажа, че в България едва ли има подобна школа. Ще посоча само, че обхванахме над 1000 деца от детските градини и училищата в Русе! Като бройка никак не са малко. Имаме и качество. За подготовката на тези малчугани се грижат шестима треньори. Поработихме много сериозно и върху базата. Изградихме в детските градини 6 терена с изкуствено покритие и още два в училищата. Ремонтирахме основно и един занемарен салон, служил за склад през последните 15 години. Тук аз и колегите ми искаме да благодарим на д-р Симеон Симеонов, по чиято идея и с чийто труд тази уникална за България школа стана факт. Благодарим още на нашите спонсори и партньори. Който иска да помогне за развитието на школата, вратите ни са отворени. Аз пък специално благодаря на треньорите Мартин Цирков, Мартин Друмев, Вихрен Узунов, Мариян Тодоров, Тодор Тодоров и Николай Дойнов, които се раздават в работата с децата. 
- Виждат ли се първите плодове от работата в „Дракончета“?
- Вече имаме пет момчета, които преминаха, така да се каже, на по-горно ниво - в школата на ФК „Дунав“. „Дракончета“ и дунавската школа са като скачени съдове и обща кауза. Сигурен съм, че след време ще се говори с хубаво за нашите възпитаници.