Футболистите на „Дунав“ ще пътуват днес по обед към Румъния, където ще изиграят от 16.30 часа контролен мач срещу първодивизионния „Волунтари“. 
Едноименният град се намира в Южна Румъния и е с население от 43 000 души. „Волунтари“ е на 11-о място в елитната лига на северната съседка с 11 точки от 3 победи, две ремита и 6 загуби. В последният си мач отборът победи у дома „Газ Метан“ с 1:0. 
Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов няма да разчита на Тейнур Марем. 22-годишният централен защитник се възползва от паузата в първенството, за да вдигне сватба в родния си град Хасково.
Дошлият на проби молдовец Петру Леука пък си тръгна на бърза ръка, тъй като не успя да убеди Великов в качествата си за потенциален дубльор на тарана Мирослав Будинов. Както „Утро“ вече отбеляза, визитката на Леука беше прекалено бледа, за да се очаква повече от него.
В автобуса обаче ще се качи подписалият договор в четвъртък Самир Аяс. За Румъния ще потегли и дошлият на проби бразилски халф Джанкарло Превиато. Според източници от треньорския щаб първите впечатления за възможностите на „кариоката“ са обнадеждаващи.
Мачът с „Волунтари“ ще започне в 16.30 часа.