Три години строг затвор доброволно се съгласи да изтърпи 40-годишният общ работник Нурхан А. за това, че само преди 2 седмици бе заловен жестоко да души жена, докато се опитва да я ограби на улицата.
Пет пъти осъжданият рецидивист стигна за пореден път до съда, след като на 21 септември около 19.50 часа скочи на беззащитната жена край бл.“Родопи“ в кв.“Здравец“. Целта му била да ограби минувачката, като действал повече от грубо - стиснал я за гърлото и започнал да я души заради дамската й чанта, в която имало телефон и 35 лева.
Справка в досието на Нурхан показва, че той вече има опит в подобни престъпления - осъждан е неведнъж за грабежи на жени. Жертвата се оказала само с леки наранявания, но в изключително голям шок и стрес. А опитът за грабеж бил осуетен от случаен човек, който чул молбите й за помощ. От приближаването му рецидивистът се изплашил и побягнал. Впоследствие, след като полицията тръгнала по следите му, той се опитал да се укрие, но в крайна сметка не успял.
Нурхан е задържан няколко часа след поредното си посегателство и оттогава лежи в ареста. Две седмици по-късно той се съгласи да направи пълни самопризнания за извършеното престъпление и набързо да се договори с прокуратурата на какво наказание да бъде осъден. Така той се сдоби с окончателна 3-годишна присъда.