С доброволна присъда се сдоби наркофермер, който отглеждал в дома си няколко растения канабис. Мъжът направи пълни самопризнания за незаконното земеделие и получи наказание под минималното, което законът предвижда - 1 година и половина условно с 3-годишен изпитателен срок, като се размина без никаква глоба. Присъдата е окончателна.
Полицаите стигнаха до В.Т. в края на април тази година, след като получиха сигнал, че на ул.“Зелени връх“ в Средна кула се отглежда марихуана. Информацията се оказала достоверна, тъй като униформените открили, че външната баня на къщата всъщност била префасонирана в лаборатория. В нея имало оборудване, което гарантирало по-качествена и добра наркореколта - рефлекторна лампа, печка, таймер, пликове с тор, система за вентилация и алуминиево фолио. И продукцията била налице - 3 растения с височина 150 сантиметра. 
Експертиза по-късно показала, че реколтата от престъпното фермерство се равнява на 216 грама канабис, която струва почти 1300 лева. За незаконната си дейност земеделецът стигна до съд, но предпочете да не оспорва вината си, а да се споразумее с прокуратурата какво наказание да понесе, и така бе осъден доброволно.