Бразилски футболист пристигна на проби в отбора на „Дунав“, научи „Утро“. Джанфранко Мейя е на 24 години. Той е офанзивен халф, чиято сила е да действа зад гърба на нападателите. За последно белоликият „кариока“ е играл за тим в Киргизстан. Вчера той записа тренировка със „светлосините“ от Русе. 
Първата проверка за качествата на Мейя ще е тази събота, когато „Дунав“ ще гостува за контрола срещу елитния румънски тим „Волунтари“.
С Мейя футболистите на проби стават двама. От миналата седмица с дунавци тренира молдовският централен нападател Петру Леука. Леука също ще влезе в игра срещу „Волунтари“.  
В същото време стана ясно, че в „Дунав“ очакват още един халф с конструктивни функции. Полузащитникът трябва да пристигне днес в Русе. Става дума за българин, играл доскоро за елитен наш тим. „Утро“ знае за кого става дума, но до идването му няма да цитира неговото име. Ако този футболист се присъедини към русенци, няма да минава през проби, тъй като отдавна е убедил с качествата си старши треньора Веселин Великов.