В най-скоро време възрастните хора от село Долна Студена ще получат ново просторно помещение, което да превърнат в пенсионерски клуб. Това обеща преди дни кметът на селото Николай Стойчев при срещата си с хората от третата възраст. На своята сбирка пенсионерите бяха поканили и жители на селото, които отдавна не живеят в него. Кметът на община Ценово Петър Петров поздрави всички участници в срещата. 
Сред спомени за младежките години, шеги, музика и танци времето премина неусетно. Партито започна с кулинарно шоу с дегустация. Призът за най-голямата вкуснотия беше присъден на Кунка Балчева, която се представи с типичната за този район баница макарина, която се приготвя от няколко вида теста, а подготовката трае не по-малко от три часа. 
Много жени и мъже се включиха в надиграването на народни и съвременни танци, като възрастните хора показаха младежки дух и завидно владеене на сложните стъпки на хората и ръчениците. С това те предизвикаха бурни аплодисменти. Овации имаше и за изпълненията на народната певица Донка Лазарова.