Международната тенис-федерация (ITF) е имала намерение да накаже Мария Шарапова с лишаване от състезателни права за четири години, а не за две, заяви самата тя в интервю пред журналиста Чарли Роуз в телевизия Пи Би Ес. Тя отнесе санкция заради положителна проба от мелдоний през януари тази година, но вчера излезе официалното му съкращаване с решение на Арбитражния съд по спорта (КАС). Така от 26-и април 2017-а година тя може да се върне на корта.

"Аз получих 24-месечна санкция, въпреки че от ITF искаха и настояваха да бъда отстранена за 4 години. Смятам, че КАС носи своята обективност в света на спорта за разлика от ITF, която не уведоми спортистите за добавените препарати в забранителния списък. Можеше да се направи много, за да се предотврати този случай и не се отнася само за мене, каза още руската тенисистка. Шарапова уточнява, че не е спирала да тренира през всичкото това време, въпреки че заниманията й са имали съвършено различен характер.

"Разбира се, тренирах по съвсем различен начин- не се готвех за участия в турнири. Просто тренирах всеки ден с мисълта, че един ден ще се върна отново. Просто се занимавах със себе си и се чувствах добре, уточнява бившата номер 1 в женската ранглиста. "Но въпреки че не играех, не съм прекарвала много време в къщи. Имах си други задачи, пътувах. Правех такива неща, за които не съм имала време. Нито един ден не го почувствах като почивен ден, разказва още Шарапова.