Присъда от 1 година и 10 месеца условно с 3 години и половина изпитателен срок и 250 лева глоба се съгласи да понесе доброволно 20-годишният Толга Д. А това означава, че следващите три години трябва да бъде много внимателен, ако не иска условното му наказание да се превърне в ефективно. 
Младежът стигна до съд, след като на 20 февруари навъртял букет от престъпления. След като се почерпил подобаващо, Толга решил да покара чужда „Тойора Ярис версо“ и отмъкнал паркирания автомобил от гараж в Голямо Враново. След кражбата на колата младежът отишъл на гости на братовчедка си в Русе и задигнал мобилния й телефон „Самсунг“ за около 200 лева. 
Полицаите били сигнализирани за престъпленията рано сутринта, след като собствениците не открили колата си. Не след дълго сливополските униформени стигнали до Толга, който лъхал силно на алкохол, а пробата му отчела 1.62 промила. Отделно се оказало, че няма шофьорска книжка, а в него било открито малко количество амфетамин, както и отмъкнатия мобилен телефон.
За прекрачването на закона Толга направи пълни самопризнания и се договори с прокуратурата какво наказание да изтърпи. А след като и съдът прецени, че споразумението е справедливо, той се сдоби с окончателна условна присъда.