Не тръгвам на битка, а тръгвам на състезание. На това състезание ще победи избрания от българския народ. Това заяви председателят на НС Цецка Цачева, чиято кандидатура за президент беше издигната от премиера Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

„Вярвам, че победата ще бъде наша. Отнасям се с уважение към всички участници в това състезание, което се надявам да бъде състезание на идеи... Знам какво е баланс, мога да постигам съгласие, мога да туширам конфликти и да взимам решения“, заяви Цачева, която обеща да работи в интерес на всеки българин.

„Няма да отварям пропасти, ще градя мостове. Ще бъда гарант на българската Конституция“, каза тя.

Цачева благодари за доверието. „Наистина много благодаря! Бързам да кажа, че нямам илюзии и в живота, и в политиката. Доверието се отстоява и защитава. Днес с вицеадмирал Манушев получаваме доверието на най-голямата партия, която пое отговорността за съдбата на България в този сложен свят“, каза тя.

„Заедно с вицеадмирал Манушев ще дадем всичко от себе си. Ще работим за всички българи. С него ще бъдем следващият президент и вицепрезидент на България, защото сме заредени от енергията, която ни давате днес“, завърши Цачева.