Лек автомобил с плевенска регистрация катастрофира на автомагистрала "Струма". При катастрофата има петима пострадали, сред които 3 деца.

Около 15 часа в отсечката между Бобошево и с. Мурсалево лек автомобил "Ситроен" излита от магистралата, преобръща се по таван 3-4 пъти, минава през канавката и спира при ограда, отново върху колелата си.

Катастрофата е станала, след като 23- годишният шофьор, който е румънец изпреварва с много висока скорост друг автомобил. При прибирането си в лентата губи контрол над автомобила, който започва да се преобръща. Катастрофата става в лентата в посока Благоевград. Вследствие на пътния инцидент най-тежко е пострадала 24-годишната съпруга на водача. Тя е в тежко състояние и всеки момент ще бъде транспортирана в софийска болница.

При преобръщането на колата са пострадали и 3 деца. Двете - на 5 години и 5 месеца, са на семейството, което е катастрофирало в автомобила. Има още едно дете, което е на около 10 години, което е на техни близки.

Семейството пътува от Румъния за Италия през Гърция. След тях се движи още една кола с други двама румънски граждани, които дават показания в полицията. В района на произшествието има още една кола с дупнишка регистрация, която се е обърнала в крайпътната канавка. Според полицията тази кола няма връзка с катастрофата и няма пострадали.

Вследствие на пътния инцидент автомагистрала „Струма” е осеяна с дрехи, кисели краставички, мармалад, детски столчета, легени. Движението не е затруднено, тъй като автомобилът е извън пътното платно. Очаква се всеки момент да започне оглед. Водачът на автомобила е с контузия на ръка. Все още не е ясно състоянието на децата. Едното от тях е с фрактури. Най-голямото дете също има много дребни травми.