Окончателното решение за кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ е взето, но последната дума е на премиера. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред медии в НС.

Кандидатът за президент на партията е сред отсетите последно четирима – Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов.

Цветанов дори се похвали, че са готови всички рекламни материали. Първоначално са разглеждали 15 кандидатури, но на последното заседание на ИК на ГЕРБ са се спрели точно на тези четиримата. Всеки от тях си има съответните качества и в пъти превъзхождат нашите политически опоненти, подчерта Цветанов, защото всеки един от тях се е доказал в своята професионална област, а през последните 10 г. са свързани и с партия ГЕРБ. На обсъжданията са присъствали и споменатите четирима души, а избраните са дали своето съгласие за номинацията. Той повтори, че официално кандидатите ще бъдат обявени в неделя и че премиерът Борисов е отказал да бъде разглеждан като потенциален кандидат за президент. Нашият лидер пое отговорност за съставянето на втория си кабинет през 2014 г., припомни Цветанов и смята, че той ще продължи да изпълнява задълженията си. Според Цветанов, самият той не може да поеме евентуално поста председател на НС, ако Цачева го освободи заради участие в битката за президент, защото изпълнява важни организационни задачи в ГЕРБ. Той каза добри думи за качествата на вицеадмирал Пламен Манушев, депутат от ГЕРБ, без да намеква дали той ще е кандидатът на партията за вицепрезидент.