Кървава катастрофа заради неизправни спирачки на камион, изправи пред съда виновния тираджия.
На 27 юни 2015 година професионалният водач тръгнал от Свищов към силистренското село Межден. Около 7.30 часа вече бил малко преди Русе, но не се съобразил с лимита от 60 км/ч и карал с близо 90 км/ч. Застигнал колона от спазващи ограничението коли и набил спирачки. Така започнала драмата - заради неизправност на спирачната система камионът се унесъл заплашително към идващ насреща джип „Сузуки“. Каращият го 45-годишен служител на Регионалното управление по горите опитал да избегне удара, кривнал надясно, влязъл в банкета, след което се ударил в мантинелата. Джипът отхвръкнал наляво и се блъснал в лявата мантинела, където спрял.
Тираджията спрял камиона и отишъл да види как е мъжът в сузукито. Видял, че ръката му е почти откъсната и въпреки молбите за помощ, от страх тираджията не посмял да направи каквото и да е. На невинно пострадалия помогнал друг очевидец на инцидента, който спрял автомобила си и благодарение на намесата му бликащата кръв от тежко наранената ръка била спряна.
Малко след това дошли екипи на полицията и Спешна помощ. В болницата станало ясно, че лявата ръка на горския е счупена на много места и се наложили сложни операции и процедури за нейното спасяване и възстановяване. По-късно се оказало, че и той не е спазил ограничението на скоростта и е шофирал с близо 74 км/ч.
За катастрофата с тежко ранен човек, станала заради карането с превишена скорост и с неизправни спирачки, тираджията стигна до съд. На първа инстанция той бе освободен от наказателна отговорност и получи само минималната глоба от 1000 лева. Книжката му пък бе отнета за 10 месеца.