Министерство на правосъдието е решило да въведе частичен аутсорсинг на печатането на документация през следващите три години. Това става ясно от публично състезание, което ведомството е обявило преди два дни, предаде БГНЕС. Срещу 216 000 лв. МП иска да наеме 15 принтера за срок от 3 години, както да си осигури поддръжа на 11 копирни устройства, които са собственост на ведомството.

От документацията става ясно, че изпълнителят трябва да осигури поддръжка на 11 копирни устройства, един от които е с гаранция до края на 2017 г. Това включва и подмяна на тонерите за срок от 36 месеца.

Със същото публично състезание от правосъдното министерство искат да наемат и 15 други устройства, които да позволяват цветно и черно-бяло принтиране, копиране и сканиране. Приблизителното средно месечно натоварване за всички машини ще е 250 000 копия, става ясно още от документацията. Като цената на копие не трябва да надвишава 2 стотинки без ДДС за черно-бяло и 20 стотинки за цветно копие във формат А4.

Самата публично състезание не е разделена на обособени позиции, за да се улесни възложителя, в конкретния случай правосъдното министерство. Изборът на изпълнител ще стане на основание предложена “най-ниска цена”, а кандидатите трябва да докажат, че в изминалите три години са изпълнили поне две дейности, които са същите или сходни с предмета на настоящата поръчка.

Аутсорсингът на печатни услуги ще се осъществява в сградите на МП на ул. “Славянска”, “Аксаков” и бул. “Дондуков” 2А.