Ивайло Петев реши да се спасява като старши треньор в „Динамо“ /Загреб/ от потъващия кораб с пасажерите от националния отбор. Не е много джентълменско, хич даже, но така и така щяха да го изхвърлят зад борда при следващата загуба в световните квалификации. При това щяха да го направят доста болезнено.  
„Да върви, прав му път!“, реагира веднага в свой стил вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков. В ресора на Лечков е и контролът на държавната гарнитура. 
Нахалството на „отговорника“ е пословично. Проверка на „Утро“ показа, че неговият „Сливен“, изпаднал в отминалото първенство от Югоизточната „В“ група, вече дори не играе в шампионата на Областната дивизия. Такъв тим няма. Отборът пък с футболисти до 19 година е последен в състава на Елитната юношеска лига с актив от 0 точки /нула/ и голова разлика 0:40!
На фона със сливенската футболна пустош Лечков обаче реди светлите бъднини на националния отбор. Не ги реди от вчера, ще се намеси и утре, след като БФС сложи на пангара вместо изнизалия се Петев изгонения от „Берое“ Петър Хубчев.
С Петев или с Хубчев - все тая, важното е екпериментът с голия български Цар Футбол да продължи и „отговорниците“ да векуват с празни приказки на топлите си местенца в БФС.