След известно кратко затишие българската национална футболна столица отново се оказа... Сливен! Да, точно така - юношеският държавен отбор с момчета до 17 години ще играе европейските си квалификационни мачове с Швейцария, Турция и Сан Марино на стадион „Хаджи Димитър“. А къде ще отседне? Как къде - в хотела на Йордан Лечков, който по случайност е вицепрезидент на БФС! В същия хотел, където например бяха настанени преди време участниците в националния съдийския семинар. 
Но да не си помислите, че става въпрос за конфликт на интереси? 
В никакъв случай - отколе Сливен БФС харесва  като най-доброто място за мачовете на почти всичките ни юношески национални отбори. Нищо че трибуните на „Хаджи Димитър“ ще бъдат празни, но пък нали хотелските стаи ще бъдат заети. И няма да е безвъзмездно - платата ще е от касата на БФС, чието уважавано вице е г-н Лечков.
Преди няколко години репортерът Петър Нанев направи предаване по bTV, в което разказа, че държавата хвърлила милиони за детско-юношески футбол. Имаше уж разследване - че тези пари - лагери, мачове, туй-онуй, минали през близки до БФС хорица. На въпрос за морала Лечков отговори тогава: „Не намирам нищо ненормално. Морално е, да“. 
Ако този човек имаше поне малко срам, щеше да откаже любезното си домакинство сега и щеше да мълчи, когато Димитър Бербатов говори в прав текст за шуробаджанащина в българския футбол.
Но не - той приказва, че грижата му е за националния футбол. Местният, с представянето на ФК „Сливен“ в Югоизточната Трета лига, вече е обгрижен - тимът е на 16-то място с 10 точки от 11 мача. А кой е треньор на „Сливен“?
Нова случайност е, че човекът се казва Иван Стоянов и е племенник на г-н Лечков.