26-годишният Владимир Йорданов бе обявен за издирване, след като вчера не се появи в съдебна зала, където трябваше да отговаря за това, че източил 230 лева от дебитната карта на пенсионерка. Адвокатът му призна, че дори той не може да се свърже с осъждания и преди младеж. Преди около 2 седмици Владимир е открит в Две могили, където полицаи му връчили призовката за делото, но явно младежът не сметнал за важно да бие път до Русе. Затова освен че ще бъде издирван, ако бъде открит, той ще бъде и задържан в ареста.
Случаят, който доведе Владимир до съд е от 9 юни 2015 година, когато взел картата на баба Стефка, изтеглил 230 лева от сметката й, купил си цигари и седнал да пие бира. Вероятно разгулът му не е бил нито кратък, нито лек, тъй като по някое време се усетил, че е загубил парите. През нощта върнал обратно картата и листчето с кода, но вече бил заснет от камерите как тегли пари от чужда карта.
Впрочем половин година по-рано младежът бил изгонен от баща си заради честите му издънки и сблъсъци с правосъдието. Затова се натресъл в дома на пенсионерката, която се принудила да го издържа. А накрая за благодарност за грижите Владимир й източил и спестяванията. Самата баба заяви вчера пред съда, че това за нея не са никак малко пари, тъй като пенсията й е 133 лева.