Кралското семейство може да се слави като пазител на британския протокол, но въпреки това малкият принц Джордж показа, че има свое виждане за това какви трябва да са неговите отношения с лидери на други държави.

Престолонаследникът, който е трети по ред за британската корона, отказа да поздрави канадския премиер Джъстин Трюдо при пристигането си на официално посещение в Канада заедно с баща си принц Уилям, майка си Кейт Мидълтън и по-малката си сестричка принцеса Шарлът. При кацането си в Канада в събота кралското семейство беше посрещнато от министър-председателя и неговата съпруга. След поздрав с Уилям и Кейт, Трюдо застана на коляно, за да поздрави и малкия Джордж с приятелския поздрав за "дай пет". Принцът обаче категорично отказа и на двата опита на премиера.

След неуспешните опити за по-фриволни поздрави канадският лидер реши да пробва с по-неутрално здрависване, но и тази покана беше отхвърлена от британския престолонаследник.

Принц Джордж, макар и на крехката възраст от три годинки, не за първи път разбива на прах кралския протокол при среща със световни лидери. Той посрещна по халат и пантофи американският президент Барак Обама по време на посещението му в двореца Кенсингтън през април в рамките на визита във Великобритания.