Арендаторка стигна до съд, след като алчната й схема, продължила години, била случайно разкрита от потърпевш. Оказало се, че земеделската производителка от ценовското село Джулюница 4 години подписвала договор с мъртва баба, която макар и вече да била покойница, й отдавала земите си да ги обработва. Разбира се, за това никой от наследниците не знаел, нито получавал полагащата му се рента. Машинацията била разкрита от внука на починалата пенсионерка.
Собственичката на земите починала през 2000 година, а след смъртта й с имотите се разпореждал нейният брат. От 2004 година той действително отдавал и своите земи, и въпросните близо 22 декара ниви на алчната арендаторка. Отношенията им обаче приключили през 2008 година, когато мъжът се преместил при друг арендатор. Наред с това спрял да се разпорежда и с имотите на покойната си сестра. Така земите й останали необработвани от никого, а земеделката много добре знаела това. Затова решила да скалъпи договор за наем, представила го в ценовската служба по земеделие и започнала да обработва нивите. 
Упражнението се повторило още няколко пъти - и през 2010, и през 2011, та чак до есента на 2013 година, когато било разкрито. Тогава внукът на починалата старица разбрал, че нивите на баба му се обработват от арендатор, макар никой да не знае за това. Насочил се към земеделската служба и така научил, че някой всъщност е сключвал договори с мъртвата му баба, макар да била покойница от години, и така се възползвал от земите й. Затова подал сигнал в беленската прокуратура, която започнала да разследва случая.
Не след дълго полицията стигнала до С.П. и фирмата й. Щом схемата била разплетена, уличената побързала да съжали за стореното и дори съдействала на разследването. Пред районния съд в Бяла тя отново се разкая за действията си и накрая бе освободена от наказателна отговорност, като получи единствено минималната по закон глоба от 1000 лева. Решението може да се обжалва.