Питане до министър-председателя за пътя Русе-Бяла внесоха вчера в канцеларията на Народното събрание депутатите от Патриотичния фронт Искрен Веселинов и Красимир Каракачанов. Те припомнят, че на 23 юли 2015 г. при посещение в Русе на въпрос за критичното състояние на пътя Русе-Велико Търново Бойко Борисов е отговорил: „До края на тази година ще проектираме, а до края на 2017 г. ще построим четирилентов път, който ще свърже Русе с автомагистрала „Хемус“. 
Двамата депутати сравняват този отговор с дадения преди дни, на 17 септември 2016 г., на същия въпрос, когато премиерът обяви, че пари за пътя Русе-Велико Търново няма, защото трябва държавата да плати дългове, свързани с „Белене“ и двете американски централи. Подобни изявления създават впечатление за липса на последователна правителствена политика не само за изграждането на конкретния път, по който за последните десет години са загинали над 500 човека, но и за развитието на инфраструктурата в Северна България изобщо, се казва в питането. 
Депутатите припомнят свои питания към министрите Павлова и Московски, в които са посочвали „смазващи диспропорции“ в инвестициите между Северна и Южна България, като съотношението е почти 1:4, а в новия планов период достигало 1:30. Сега Веселинов и Каракачанов питат дали правителството на Борисов смята за приоритет магистралите „Хемус“ и Русе-Велико Търново и има ли кабинетът финансово обезпечен план за изравняване на инвестиционния дисбаланс между Южна и Северна България.